Translate

5 Haziran 2014 Perşembe

Tırtıl kurabiyeye farklı bir yorumla sunuyorum :) Kesinlikle denenmiş ve çok sevilmiş bir tarif..Sert yapısından dolayı süte,çaya batırılarak daha keyifle yeniyor..Ama ben sade yemeyi de çok seviyorum.. www.nefisyemektarifleri.com adresinden bulup yaptığım tarife geçelim..

  • Yarım paket margarin(oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • Alabildiği kadar un (yaklaşık 3 su bardağı + 1/5 su bardağı) 
HAZIRLANIŞI
Malzemeleri karıştırarak yumuşak kıvamda ancak ele yapışmayacak şekilde bir hamur oluşturun. Daha sonra tepsiye yaratıcılığınıza bağlı olarak tırtıl kurabiye kalıbı ile kurabiyelerinizi şekillendirin. Aşağıda kurabiyenin yapımı sırasında çektiğim resimleri görebilirsiniz. 160-170 derecede fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. yemeye doyamadığım kurabiye enfesti gerçekten tarif iyi ama senin elinde birşey vaaaar...

    YanıtlaSil